Reklama
 
Blog | Iveta Anderlová

Sebestřednost

      Moje články jsou sebestředné, protože většinu času nyní, když už jsem trochu více pohyblivá, trávím sama se sebou. Nejsem natolik schopná si dojít sama do společnosti. Přece jenom kamarádi i rodiče mají práci a svůj život.       

Sice jsem strávila rok a půl pobytem po rehabilitačních ústavech. Tam se sice člověk seznámit mohl, ale jako by byl zavřený ve skleníku, kterým nepřicházel ani záblesk normálního a jiného života. Jelikož lidi, které jsem v rehabilitačních ústavech poznala, měli velmi těžký osud, tak bylo trochu nutné se uzavřít sama do sebe. Jinak by se člověk utrápil. Problémy jiných se proto snažím vidět s nadhledem, jinak litovat je je hodně náročné na žití a těm lidem by to nepomohlo. Poznala jsem velmi zajímavé a hodné lidi s nějakým postižením, ale jejich osudy jsou opravdu náročné. Jejich osudy raději zapomínám, protože jsou hodně tragické. Pro příklad uvedu situaci pana Špagetky ( toto jméno si vysloužil svou chůzí ), který se léčil z pracovního úrazu, který se stal takto: Vypadl z okna z druhého patra budovy, kterou sám navrhl, ale stavitel šetřil na materiálu.

      Zažili jsme ve volném času při setkávání s ostatními hodně legrace, jelikož ono jinak být sám zavřený v ústavu na pokoji s paní, s kterou si nerozumíte, je hodně náročné. Přece jenom smíchem a veselou náladou se zdravotní stav zlepšuje. Sice se spolupacienty ještě nyní si občas vyměníme pozdrav, ale převážně je to o tom, jak se vede a zda se lepší zdravotní stav.

      Po pobytech v rehabilitačních ústavech jsem si uvědomila, že je nutné se hlavně starat o sebe a myslet na sebe. Jelikož se chci dostat do stavu nejlepšího, tak nemůžu a ani nechci si brát energii starostí o jiné. Stejně, jak nyní mám trochu jiný pohled na svět, tak plno věcí beru jako maličkosti a zbytečnosti. Vím,že dáváte přednost svým dětem než sobě, ale já děti zatím nemám a mám plno starostí ještě sama se sebou.

       Jak jste se cítili po pobytu ve zdravotnickém zařízení?

Reklama