Reklama
 
Blog | Iveta Anderlová

Novinky

Můj život je nyní plný novinek. Připadám si jako dítě, který vše zažívá jako novou věc. Proto budu s radostí brzy slavit své druhé narozeniny. Zvlášť nyní, co jsem ukončila život plný neustálého putování po rehabilitačních ústavech, prožívám i maličkosti jako úžasné novinky, které mi pomáhají se cítit živá a platná v životě.

Právě maličkosti, který ostatním přijdou jako hlouposti, které jsou lehké a nad nimiž ani nepřemýšlí, mně poskytují možnosti posilování svalů i vůle. Mám ohromnou radost z věcí, které začínám zvládat. Třeba tento týden je velmi úspěšný a mám tak velkou radost ze života, jen mě mrzí, že tu radost nemají všichni a chtěla bych jí předávat dál.

Mám velké štěstí, že jsem optimistka a že z počátku jsem měla při sobě kamarády, kteří mi pomáhali začít vnímat a přijímat mou situaci. A samozřejmě jsou tu i mí rodiče.

Ono radovat se z maličkostí je důležité. Vím, je jich plno a proč se z nich radovat. Jenže na to,aby se život mohl prožívat, je potřeba dobrá a veselá nálada a tu člověk získá díky tomu,že se začne radovat i z maličkostí.

Reklama

Vždy to nejde,ale proč to nezkusit. Vše jde, když se chce. A to je pravda, pokud chcete,tak zvládnete plno věcí. Jen musíte doopravdy chtít.

Také jsem si myslela, že nezvládnu bydlit sama na koleji, ale zkusila jsem to a jde to. A možná tím, že se chci posunout do normálního života, začínám zvládat plno maličkostí, které by mě nikde nenaučili. Život je krásná škola, jen ho vnímat a prožívat.

Jaká maličkost Vás naposledy potěšila?