Reklama
 
Blog | Iveta Anderlová

Důležitá osoba

       Dříve jsem stále řešila a starala se o problémy jiných a své  jsem neviděla. Svůj život jsem vnímala jako fajn, při tom nebyl takový jaký bych chtěla, jelikož jsem brala osudy ostatních jako důležitější a svůj život a své potřeby jsem dávala stranou.        

         Ale nic mi to nepřinášelo, jen jsem měla hlavu plnou potíží ostatních. Nyní jak vnímám svět trochu s nadhledem,tak mi potíže ostatních přijdou dost malicherné a zbytečné. Uvědomila jsem si, že v životě jsem nejdůležitější já.

         Vyslechnu ostatní, ale již jejich problémy neřeším. Pomůžu, když o to sami požádají a když mi pomoc jim neublíží. Občas se ve mně ještě probudí stará Iveta, která by chtěla problémy ostatních řešit a pomáhat jim. Ale po chvilce si řeknu dost, je to jejich život,ať si pomůžou sami. Já si musím také pomoci sama. Sice k některým věcem potřebuji pomoc jiných,ale těch už je málo a s touto pomocí se smiřuji, protože ji potřebuji. Je velmi těžké naučit se přijímat pomoc, když jsem byla zvyklá jen pomáhat.

          Ale musí se člověk naučit pomáhat hlavně sobě.Důležité a prospěšné pro náš život je si uvědomit,kdo je v našem životě ten nejdůležitější, komu máme nejvíce pomáhat a o koho se nejvíce starat? Ano, je to naše osoba.

          Pokud si to neuvědomíme, tak budeme hodně trpět a stále jen pečovat o jiné a sami budeme ochuzeni. Ostatním můžeme pomoci, ale s tím omezením, že nám to nesmí ublížit, ani nás to vysílit. Pomoci si může člověk sám, ale musí chtít.

Reklama

          Komu jste naposledy pomohli? Neublížilo Vám to?